Raimundo Bielskio fotografijų paroda „Rãmumos”

  • Paskelbė: Gintarė Norkienė
  • Paskelbta: 2024-10-22
  • Kategorija: Parodos

Raimundo Bielskio fotografijų paroda „Rãmumos“

Raimundas Bielskis – mėgėjas fotografas, tai nėra jo profesija, vis tik visą gyvenimą jį lydi aistra fotografijai ir gamtai.

Paauglystėje susižavėjęs ornitologija prisijungė prie mokykloje veikusio gamtininkų būrelio, tuo pat metu pradėjo fotografuoti paukščius. Jo darytos nuotraukos ne kartą publikuotos Raseinių krašto laikraštyje „Naujas rytas“. Bendroje, tuo metu gyvavusios, fotografų draugijos parodoje buvo eksponuotas vienas iš jo darbų. Jaunystėje Raimundas buvo įsirengęs nuotraukų ryškinimo studiją namuose, kurioje dažniausiai ant popieriaus nuguldavo šeimos ir draugų švenčių vaizdai. Jis ir dabar mielai fiksuoja šeimos akimirkas, visgi urbanistiniai vaizdai, ar žmonių portretai, gana retai atsiduria jo objektyve. Dažniausiai jo žvilgsnis nukreiptas į tolį, o užfiksuoti kadrai tartum atspindi ramumą, kurį jam suteikia klajonės gamtoje ieškant geriausių kadrų. Raimundas visą gyvenimą tobulina savo įgūdžius, domisi ir savarankiškai mokosi fotografijos meno, tačiau pats sako, kad tai jam yra maloniausias laikas praleistas su savimi, vienatvės ramybė ir akimirkos grožis, o ne siekis sukurti šedevrą kitiems.

Minint Raimundo šešiasdešimtąjį gimtadienį, norime pasidalinti jo aistros gamtai ir fotografijai rezultatais. Tikimės, kad parodos lankytojams pavyks nusikelti į sustabdytą akimirką ir parodoje atrasti rãmumas.

 

Kviečiame susitikti su fotografijų autoriumi Raimundu Bielskiu lapkričio 8 d. 16.00 val. Raseinių krašto istorijos muziejuje.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos