Rankdarbio terapija

  • Paskelbė: Gintarė Norkienė
  • Paskelbta: 2023-03-04
  • Kategorija: Parodos

Siuvinėjimas, mezgimas, nėrimas pareikalavo iš mūsų močiučių daug laiko, kruopštumo ir didelės meilės. Rankdarbiams atlikti reikėjo daug moteriškos kantrybės, o pats procesas kartu tapdavo ir savotiška terapija. Į rankdarbį sudėta daug minčių, svajonių, džiaugsmo, ilgesio ir skausmo. Jame ieškota nusiraminimo ir paguodos. Rankdarbiai buvo ir gražiausių dainų klausytojai. Savo darbuose pasirinkau siuvinėjimo techniką ir tai netik saviraiškos priemonė, o taip pat ir terapija - sako parodos autorė Jūratė Petruškevičienė.

Darbe Dzūkiška ažukė - skara su meile ir susidomėjimu, tarsi skaros kutus, įvedžiau senovinius dzūkiškus gėlių pavadinimus, kuriuos radau straipsnyje apie dzūkiškus etnografinius darželius. Darbas Rūtų rūtos ‐ tai pagarba mūsų lietuviškos gėlės simboliui. Darbas Divonas su Gedimino stulpais. Restauracija sukurtas naudojant gautą seną divoną. Dalyje divono laiko ir saulės išblukintus siūlus pakeičiau autentiška tikrąja spalva, kurdama kontrastą tarp to, kas buvo ir kas yra dabar. Tarp siūlų sluoksnių dar buvo išsilaikiusi ankstesnė spalva.

Dailininkės Jūratės Petruškevičienės tekstilės darbų ciklo Rankdarbio terapija kūrinius galite pamatyti iki balandžio 30 dienos.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos