Reflections

  • Paskelbė: Gintarė Norkienė
  • Paskelbta: 2021-10-28
  • Kategorija: Parodos

Jungtinė paroda REFLEKSIJA nuo lapkričio 5 d. Raseinių krašto istorijos muziejuje.

Alfonso Firmani

Mintis apie refleksiją prasideda nuo gilaus materijos ir jos atspindžio nematerialumo. Venecijoje, kur gyvenau studijuodamas meną, ”maitinausi” šia korespondencija, kurios neįmanoma išvengti šiame mieste. Architektūros miestas ir atspindžių vibracijos, pastatai..veidrodžiai, registruojantys jūsų buvimą akimirkai, dvigubi vaizdai, bet apversti - iliuzinė realybės pasaka..

Kas nutinka veidrodžiams, kai juose niekas neatspindi? Kas atsitinka tiems, kurie prieš tave atspindėjo? Abejinga užmarštis.

Štai ką poetas Josifas Brodskis, daug kūrybiškai nuveikęs Venecijoje, rašo apie viešbučio veidrodžius - ”..iš prigimties negyvi viešbučio kambario veidrodžiai yra dar labiau nepermatomi, mato tiek daug žmonių. Jie mums grąžina ne mūsų tapatybę, o anonimiškumą, ypač tokioje vietoje, nes čia jūs esate paskutinis veikėjas, kurį jums buvo įdomu pamatyti..”

Įdomu, kas prieš tave atspindėjo ant to paties paviršiaus?

 

Ilona Janulienė 

Viską ką sukuriu, yra atspindinti yra mano subjektyvios sąmoningos ir pasąmoningos tikrovės abstrakcija. Žodis ”Refleksija” vienas įdomiausių, nes apima ir mokslo pasaulį, taip pat užfiksuoja minties, jausmo, pojūčių ir veiksmo pasaulius erdvėje ir laike (vidiniame ir išoriniame pasaulyje).

Refleksija - tas besikeičiantis šviesos ir šešėlių šokis. Mes visada projektuojame dabarties momentą ir atspindime savo praeities patirtį.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos