Mobili kelionė po Raseinius su lūšimi

  • Paskelbė:
  • Paskelbta: 2017-10-19
  • Kategorija: Projektai

Norintys geriau pažinti Raseinių miestą gali tai padaryti mobilios programėlės „Raseiniai Tour“ pagalba. Tai bendras Raseinių krašto istorijos muziejaus, jo struktūrinio padalinio Turizmo informacijos centro ir mobilusgidas.lt (UAB DAGLUS) komandos kūrinys, įgyvendinat Lietuvos kultūros tarybos finansuotą projektą „Mobili kelionė po Raseinius su lūšimi“. Programėlės padedami raseiniškiai ir miesto svečiai savarankiškai gali aplankyti 12 įdomiausių objektų mieste ir sužinoti jų istoriją lietuvių-anglų-rusų kalbomis.

Programėlė veikia mobiliuose įrenginiuose, turinčiuose „Android“ operacinę sistemą. Iš „Google Play“ parduotuvės reikia parsisiųsti nemokamą programėlę „Raseiniai Tour“ (tuo metu reikalingas bevielis interneto ryšys „Wi-Fi“ arba kita interneto prieiga, vėliau programėlė su objektais siejasi „Bluetooth“ ryšio pagalba).

Įjungus programėlę prašoma pasirinkti kalbą – lietuvių, rusų ar anglų. Pasirinkus kalbą, atsidaro siūlomų objektų meniu. Pirmoje vietoje bus objektas, prie kurio esate. Palietus pasirinkto objekto ikonėlę atsidaro langas, kurio apačioje pateikti 4 valdymo mygtukai – garso įjungimas, vaizdų ir tekstinės informacijos, žemėlapio ir vietos lokalizacijos, grįžimo į ankstesnį meniu langą. Klausant įrašo apie lankomą objektą, paspaudus „i“ mygtuką, galima peržiūrėti vaizdus, susietus su tuo objektu. Brūkštelėjus per ekraną iš kairės į dešinę galima iškviesti papildomą langą, kuriame siūloma pasirinkti papildomą informaciją: „Žemėlapis“ – nurodyta objekto vieta; „Nuorodos“ – nurodoma Jūsų buvimo vieta ir maršrutas iki artimiausio objekto; „Kalbos pakeitimas“ – galimybė keisti kalbą; „Turai“ – siūlomas optimaliausias maršrutas; „Turas po Raseinius“ – pateikiama naudojimosi programėle instrukcija; „Tekstai“ – informacija apie tekstų autorius, vertėjus, įgarsintojus – tai Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos mokiniai ir mokytojai; „Fotografijos“ – fotografijų autoriai; „Piešiniai“ – lūšiukus piešusių Raseinių meno mokyklos Dailės skyriaus mokinių pavardės.

Turizmo informacijos stende Žemaičio aikštėje ir prie Raseinių krašto istorijos muziejaus Turizmo informacijos centro yra NFC ir QR kodų nuorodos, kurias nuskaičius mobiliaisiais įrenginiais, programa nukreipia reikiamu adresu parsisiųsti mobilią aplikaciją.

Programėlės „Raseiniai Tour“ naudojimas vartotojams yra nemokamas. Kviečiame aktyviai naudotis.

Atraskime Raseinių kraštą iš naujo!

https://play.google.com/store/apps/details?id=lt.nfc.enfoguideraseiniai

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos