Kūrybos paroda „Duetas”

  • Paskelbė: Gintarė Norkienė
  • Paskelbta: 2023-11-24
  • Kategorija: Parodos

Beveik prieš 50 metų dvi jaunas studentes, Laimą ir Jadvygą, Šiaulių pedagoginio instituto dailės auditorijoje suvedė meilė menui ir pedagogikai. Daug bendrų valandų, praleistų  mokantis, keliaujant, kartu leidžiant laiką, neišskyrė draugių per daugelį metų. Laima pedagoginį darbą dirbo Kėdainiuose ir Jonavos rajone, Jadvyga – Radviliškyje. Jos abi tapo Lietuvos tautodailininkų draugijos narėmis. Kartu su šeimomis aplankė daug gražiausių mūsų krašto, įspūdingiausių užsienio vietų. Užaugino vaikus, baigė pedagoginę veiklą, bet noras kurti išliko. Daugiau laisvo laiko leidžia išsamiau pažvelgti į supantį pasaulį, atspindėti jį kūryboje. Draugių darbus pirmiausiai stebi ir vertina sutuoktiniai Vytautas ir Donatas.

Darbų gausa ir įvairovė paskatino organizuoti bendrą parodą „Duetas”.

Laima: darbų sukūrimui naudoju įvairius vilnos vėlimo būdus, siuvinėjimą. Pagrindinis mano kūrybos įkvėpimo šaltinis yra gėlės, natūrali aplinka. Mėgstu auginti gėles, jas piešti ir tapyti natūralias ir stilizuotas. Taip gimė begalė atvirukų, tapybos darbų. Gėlės sugulė ir vilnoje, dekoratyviuose darbuose su daugybe įvairių smulkių taškelių, linijų. Man patinka eksperimentuoti su vilna – įvairiai ją badant, veliant, net suveliant skalbimo mašina.

Jadvyga: daug metų atidaviau moliui. Išbandžiau skirtingas molio mases, daug keramikos technikų. Glazūravimas, angobavimas, raugo technika leido pajusti medžiagos galimybes, eksperimentuoti. Vienas iš įdomių atradimų – keramikos jungimas su stiklu. Mano kūryboje svarbiausią vietą užima gamta, judesys ir spalvų žaismas.

Susitikimas su autorėmis, kūrybos parodos „Duetas” pristatymas vyks gruodžio 2 d. 15 val. Raseinių krašto istorijos muziejuje.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos