„Kultūros tiltas“ Raseiniuose

  • Paskelbė: Gintarė Norkienė
  • Paskelbta: 2023-07-17
  • Kategorija: Parodos

Tarptautinio festivalio „Kultūros tiltas“ plenero paroda atvyksta į Raseinių krašto istorijos muziejų. „Kultūros tiltas“ supažindina publiką su Armėnijos kultūra, istorija ir tradicijomis. Tarptautinio festivalio globėjas – Armėnijos Respublikos ambasadorius Lenkijoje J. E. Samvel Mkrtchyan. Šis festivalis 2021 ir 2022 metais vyko Gdanske – Kviekuose (Lenkijoje).

Renginio sumanytojas ir organizatorius – armėnų tapytojas, keramikas Gagik Parsamian. Nuo 1994 m. jis gyvena Gdanske, yra armėnų asociacijos pirmininkas. 2017 m. gavo Lenkijos Respublikos prezidento A. Dudos apdovanojimą už lenkų-armėnų kultūros plėtrą ir bendradarbiavimą. Ši paroda – tai ne tik dviejų šalių kultūrinis bendradarbiavimas. Pagrindinis festivalio renginys – tapybos pleneras, suburiantis meno atstovus iš įvairių šalių, kurio siekis yra pristatyti dailininkus ir jų kūrybą visuomenei. Kad festivalis „Kultūros tiltas“ gyvuotų, svarbi yra jo sklaida ne tik Gdanske, Lenkijoje, bet ir už jos ribų. Taip gimė idėja – keliaujanti paroda. Šiuo metu „Kultūros tilto“ plenero paroda vieši Lietuvoje, rugsėjį keliaus į Latviją, vėliau - į Estiją.

Tarptautinio festivalio „Kultūros tiltas“ plenero parodos pristatymas Raseinių krašto istorijos muziejuje vyks 2023 m. rugpjūčio 18 d. 16 valandą.

Festivalio dalyvė ir parodos Lietuvoje kuratorė dailininkė Ilona Janulienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos