Viliaus Ksavero Slavinsko tapybos paroda

  • Paskelbė: Gintarė Norkienė
  • Paskelbta: 2018-05-03
  • Kategorija: Parodos

Viliaus Ksavero Slavinsko tapybos paroda

,,Žengiant pažinimo keliu vis labiau pradėjo vilioti naujas būties ir aplinkos suvokimas, kuris atsispindi daugiau pasąmonėje, o ne konkrečioje realybėje. Būtent tai ženklu pastarųjų dešimtmečių kūryboje. Į ją įsiterpia ir koliažiniai – aplikaciniai bandymai, norint juos apibendrinti tapybine raiška, taip išgaunant naują informacinę pajautų erdvę.

Savo ieškojimuose bandau suvokti supančio pasaulio paslaptį bei sukurti asmeninės patirties asociacijų viziją. Pasitikiu žiūrovų asmeninėmis kūrinio suvokimo variacijomis, kurios pas kiekvieną, manau, gali keistis nuolatinėje nuotaikų tėkmėje. Jei kūrinio paslapties nuojauta išlieka, vadinasi, galima vėl ir vėl įsitraukti į jos paieškas, teikiančias įvairius asmeninius kūrybinius pojūčius. Taip bandau pasidalinti kūrybos džiaugsmu, savotišku katarsiu su žiūrovu, norinčiu pajusti autoriaus kūrybines improvizacijas. Abstrahuotos paieškos, nuo figūrinių simbolių išraiškos iki visiškos abstrakcijos pateiktos akrilo ir akvarelės technika drobėje, ant kartono ir popieriaus lakštuose.” (www.artvikas.lt) Vilius Ksaveras Slavinskas

Didelis skaičius kūrybos darbų yra išsisklaidę Lietuvoje bei po įvairias šalis, tad tik nedidelę jų dalį galite pamatyti Raseinių krašto istorijos muziejuje. Birželio mėnesį planuojamos dailininko dirbtuvės muziejuje, susitikimas su autoriumi.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos