Respublikinė tautodailės paroda-konkursas „Tu, jo numylėta Tėvynė”, skirta poeto Maironio 155-osioms gimimo metinėms.

  • Paskelbė:
  • Paskelbta: 2017-10-21
  • Kategorija: Parodos

Raseinių rajono savivaldybė ir Raseinių krašto istorijos muziejus, saugodami ir puoselėdami Lietuvos dainiaus poeto Jono Mačiulio-Maironio atminimą, brandindami kultūros ir meninės raiškos tradicijas, surengė penktąją respublikinę tautodailės parodą-konkursą „Tu, jo numylėta Tėvynė!“, skirtą poeto Maironio 155-osioms gimimo metinėms. Ilgametės tradicijos vedami meninėmis priemonėmis įprasminti poeto Maironio atminimą sutiko 52 tautodailininkai. 158 tautodailininkų darbai eksponuoti Raseinių krašto istorijos muziejuje rugsėjo 11 – spalio 21 dienomis.

Ta proga organizuotas ir vaikų bei jaunimo piešinių konkursas „Lietuvos istorija Maironio kūryboje”, kuriame dalyvavo 30 jaunųjų dailininkų. Visi apdovanoti padėkomis ir specialiąja dovana – tautodailininkų paroda.

Parodos-konkurso tikslas – atskleisti vaizduojamosios dailės kalba poeto Jono Mačiulio-Maironio gimtąsias vietas, gyvenimą, kūrybą ir asmenybę. Dėkojame vertinimo komisijai už įvertintus ir išrinktus geriausius autorius ir jų darbus. Vertinimo komisija išaiškino parodos-konkurso premijos laimėtoją, autorę tautodailininkę Rasą Slesoriūnienę, labiausiai savo kūryboje atspindėjusią konkurso temą.

Tautodailininkai Saulius Maziliauskas, Jonas Petronis, Miglė Saladžiutė, Alma Stugienė, Aldona Tunkūnienė, Genė Vaičikauskienė buvo apdovanoti specialiais prizais už tautodailės tradicijų tęstinumą, meniškumą, kokybišką techninį atlikimą, už žanro interpretaciją ir parodos-konkurso temos originalų atskleidimą.

Džiaugiamės, kad 40 dailės kūrinių (tapybos, grafikos ir karpinių meno) po parodos papildė Raseinių krašto istorijos muziejaus tautodailės kolekciją.

Baigiamojo renginio metu Raseinių rajono savivaldybės meras Algirdas Gricius pasveikino tautodailininkus, kaip tautos istorinės praeities, kultūros, tradicijų puoselėtojus.

Muziejuje skambėjo Raseinių meno mokyklos mokytojos metodininkės Astos Nikžentaitienės užburiantys fleitos garsai.

Nuoširdžiai dėkojame už įsteigtus prizus Raseinių rajono savivaldybei, Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešajai bibliotekai, Raseinių meno mokyklai, R. Lapkausko IĮ „Servira“, UAB „Izora“, VšĮ RTVIC „Atrask Raseinius“.

Su Maironio žodžiais „Tu, jo numylėta Tėvynė!“ vis labiau pažinkime ir kurkime Lietuvą.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos