Bajoriškame Stanevičių sode

  • Paskelbė: Gintarė Norkienė
  • Paskelbta: 2021-07-01

Lietuvos muziejų kelias 2021 m. „Kultūriniai kraštovaizdžiai: parkų ir sodų menas“

2019–2021 m. Lietuvos muziejų asociacija ir jos nariai muziejai įgyvendina nacionalinės kultūrinės tapatybės formavimo ir puoselėjimo programą „Tėvynės ieškojimas“, skirtą Lietuvos Respublikos atkūrimo 1990 m. kovo 11 d. 30-mečio sukakčiai 2020 m. pažymėti.

LMK 2019 m. renginių programa kvietė ieškoti Tėvynės per temos „Vandenų kultūrinė atmintis“ vaizdinius ir juos aktualizuojančias veiklas. 2020 m. siekta pasižvalgyti nuo kalnų, kalvų, priekalnių, piliakalnių ir bokštų į erdves, į jų kultūrinį atminimą dailėje, muzikoje, folklore, fotografijose, kitose meno ir istorijos formose.

Trečiaisiais programos „Tėvynės ieškojimas“ metais „Lietuvos muziejų kelias“ siekia atgaivinti istorinių parkų ir sodų kultūrinę atmintį – įvairiomis formomis papasakoti apie jų kūrėjus, objektų kūrimo istorijas, sunykimo pavojus ir kt.

Visų Lietuvos muziejų ir prie kultūros kelio prisijungusių institucijų vardu kviečiu leistis į Tėvynės ieškojimus, plačiąja prasme pažįstant šalies kraštovaizdžius ir atrandant įspūdingus kultūrinius reginius.

Raimundas Balza, Lietuvos muziejų asociacijos vadovas-valdybos pirmininkas

Išsami LMK 2021 programa www.muziejukelias.lt.
Lietuvos muziejų kelias | Facebook
Programą atsiųsti galima čia

 

Liepos 10 d. 14.00 val. kviečiame atvykti į Simono Stanevičiaus sodyboje vyksiantį  edukacinį susitikimą „Bajoriškame Stanevičių sode“.

 

Želdynų istorikas Dainius Labeckis papasakos apie senuosius Lietuvos parkus, arboristas Algis Davenis supažindins su Arboristika – medžių priežiūra pagal augalo poreikius ir žmogaus norus,

tautinių juostų audimo ir šiaudinių sodų vėrimo meistrės Vilma Miklienė ir Inija Ambrozienė surengs kūrybines dirbtuves. 

Ketvirtą šimtmetį skaičiuojanti Žemaitijos bajorų Stanevičių sodyba Kanopėnuose iki šių dienų išlaikė autentišką žaliųjų erdvių estetiką, turinčią istorinę ir architektūrinę, kraštovaizdinę vertes. 

Žaliojo kultūros paveldo dvasią sukuria seni medžiai, branginkime tai ką turime.

Nepamirškite padėkoti autoriui