Atsiveriantis muziejus

  • Paskelbė: Gintarė Norkienė
  • Paskelbta: 2020-04-25

Informacija apie Raseinių krašto istorijos muziejaus veiklos atnaujinimą

Vyriausybei sušvelninus karantino reikalavimus, Raseinių Krašto istorijos muziejus  nuo balandžio 28 dienos atveriamas lankytojams. Muziejus užtikrins, kad būtų laikomasi Vyriausybės nustatytų saugumo ir viešų patalpų dezinfekcijos reikalavimų. Šiame etape muziejus teiks tik dalį įprastų fizinių paslaugų arba jos dėl saugumo bus teikiamos su apribojimais. Tikimės muziejaus lankytojų supratingumo ir atsakingumo.

Raseinių krašto istorijos muziejus atveriamas lankytojams nuo balandžio 28 d.

Simono Stanevičiaus sodyba-muziejus ir Betygalos muziejus atveriami lankytojams nuo balandžio 28 d.

Pasandravio istorinis draustinis (poeto Maironio tėviškė) vidaus ekspozicijos atveriamos lankytojams nuo gegužės 5 d.

Lankymo dienos ir valandos muziejaus svetainėje www.raseiniumuziejus.lt

Atsižvelgus į LR Vyriausybės ekstremaliųjų situacijų komisijos sprendimus nuo kovo 29 d. nemokamas muziejų lankymas sekmadieniais atšauktas.

Svarbi informaciją apie muziejaus lankymą:

į muziejų įleidžiami tik apsaugines kaukes arba apsaugines veido priemones dėvintys lankytojai, atvykę ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis, išskyrus artimuosius giminaičius, įtėvius, įvaikius, globėjus ir rūpintojus;

lankytojų srautas bus ribojamas užtikrinant saugų ne mažesnį nei 2 m atstumą tarp lankytojų ir (ar) lankytojų grupių, ne mažesnį kaip 10 kv. m. lankomo objekto plotą, tenkantį vienam lankytojui;

nerekomenduojama lankytis rizikos grupės asmenims (vyresnio nei 60 m. amžiaus asmenims ir (arba) sergantiems lėtinėmis ligomis).

Daugiau naujienų  http://raseiniumuziejus.lt/si-menesi;  https://www.facebook.com/RKIMuziejus/  http://www.raseiniai.lt/index.php

Lankytojus aptarnaus muziejaus darbuotojai, aprūpinti visomis saugumo priemonėmis.

Prie įėjimo į muziejų ir muziejuje lankytojams bus pateikta informacija apie būtinybę laikytis asmens higienos (rankų higiena, kosėjimo ir čiaudėjimo etiketas, kt.).

Aplinkos valymas ir dezinfekavimas muziejuje bus atliekamas vadovaujantis Rekomendacijomis dezinfekcijai sveikatos priežiūros įstaigose ir ne sveikatos priežiūros patalpose (kai galimas užteršimas SARS-COV-2 virusu). Tuo metu lankytojai nebus aptarnaujami.

Ši informacija ir paslaugų teikimas gali keistis atsižvelgiant į Vyriausybės nurodymus, oficialias rekomendacijas ar iškilus praktiniam poreikiui juos patikslinti. Visa aktuali informacija bus skelbiama Raseinių krašto istorijos muziejaus  interneto svetainėje www.raseiniumuziejus.lt.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui