Modernėjantis muziejus

  • Paskelbė: Gintarė Norkienė
  • Paskelbta: 2020-01-06
  • Kategorija: Projektai

Išmanūs sprendimai, inovacijų naudojimas yra neatsiejama šiuolaikinio muziejaus dalis, leidžianti inovatyviai pateikti informaciją, kurti istorinį, kultūrinį, socialinį ar kitokį kontekstą, papildyti ir išplėsti istorinį naratyvą.

Ar Jūs lankėtės Raseinių muziejaus ekspozicijose? Ateikite, muziejus turi ką pasiūlyti: išmani mobili programėlė-gidas „Raseinių krašto istorijos muziejus“ supažindins jus su mūsų krašto istorija, virtualios realybės akiniai padės nusikelti į generolo Jono Žemaičio-Vytauto paskutines akimirkas, praleistas bunkeryje iki suėmimo, papildyta mobili aplikacija „Raseiniai Tour“, sukurtos projekcijos, istorinės-meninės instaliacijos, maketai, vaizdo praeities ir dabarties perspektyvos platforma. Didelis dėmesys kreipiamas į lankytojų poreikius, ypatingai į vaikus, į jaunąją – Z kartą, kuri ypač glaudžiai susijusi su technologijomis. Įvairūs interaktyvūs žaidimai patraukia tiek jauną, tiek ir suaugusį, norintį išmoningai praleisti laiką, daugiau sužinoti apie kultūrinį bei istorinį paveldą. Kokie tie žaidimai?“. Į šį klausimą atsako įgyvendintas projektas–interaktyvus žaidimas ,,Etnografijos lobynas“. Žaidimas instaliuotas ir žaidžiamas ekspozicijoje ,,Kultūros paveldas. Tradicinė kultūra ir paveldas“. Šiuo atveju siena tapo sensoriniu ekranu. Žaidimas sukurtas animacijos pagrindu, leidžia jaunimui, o ypač jaunesnio amžiaus vaikams, patiems žaisti jiems priimtina šiuolaikine žaidybine forma, prisiliesti prie dalelės etnografijos paveldo lobyno – tradicinių amatų (kalvystė, namo statyba, audimas, žiedimas, medaus rinkimas). Emociją perteikia gražūs piešti vaizdai, garsinė, vaizdinė informacija, o animuotas-žaismingas personažas ,,lūšis“ suteikia gyvumo. Tokie įvairūs išmanūs sprendimai, diegtos modernios inovacijos prisideda prie esančių kilnojamųjų etninės kultūros vertybių sklaidos.

 

Ateityje, vasarą, muziejus savo kiemelyje atvers ,,vartus“ lauko „kino salei“, ,,įkurdins“ meno dirbtuvėles, atvers erdvę meno parodoms-projektams, įvairioms edukacijoms.

Laukiame Jūsų moderniame ir išmaniame Raseinių krašto istorijos muziejuje.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos