2021 metų pabaigos naujienos Muziejuje

  • Paskelbė: Gintarė Norkienė
  • Paskelbta: 2021-12-30

Tauta turi ne tik savo kalbą, papročius, dainas, šokius, bet ir savitus tautinius kostiumus, vieną iš materialinės ir dvasinės kultūros simbolių, tautinės savimonės vizualios išraiškos formų. 2021 m. muziejininkai įgyvendino projektą „Žemaičių tautinis kostiumas. Tradicija ir dabartis“ finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Raseinių rajono savivaldybės lėšomis. 

Viena iš projekto veiklų – leidinys ,,Raseinių krašto gyventojų išsaugota tekstilė. Tautinis kostiumas“. Jame pristatomi Raseinių krašto istorijos muziejaus eksponatai, XX a. pr. moteriški tautiniai kostiumai, atspindintys mūsų – pietų žemaičių tradicijas, istoriją, gyvenimo būdą, pasaulėjautą. Leidinys pateikiamas kaip RKIM projektinės etnokultūrinės veiklos, kuri saugo tradiciją, augina jauno žmogaus tautinę savimonę ketverių darbo metų rezultatas – keturi žemaitiški kostiumai, sukurti remiantis tautinio paveldo meistrų patarimais, muziejine informacija. 

Kviečiame susipažinti su šimtmetį skaičiuojančiais eksponatais, naujais tautiniais kostiumais, tiksliai atspindinčiais Raseinių krašto raštus, spalvas, detales ir nešioseną. Vartant leidinį rasite ir daug svarbios informacijos bei žinių apie krašto tradicinę kultūrą. Jeigu sudomino, atvykite į muziejų.

Nepamirškite padėkoti autoriui