Margaspalvės iliuzijos

  • Paskelbė: Gintarė Norkienė
  • Paskelbta: 2020-12-07

Margaspalvės iliuzijos

   Mini gobelenus pradėjau kurti 1990 metais. Nedidelio formato darbai reikalavo kruopštumo ir kantrybės, bet buvo labai smagu žaisti įvairiomis siūlų faktūromis, spalvomis, linijomis. Šią kūrybinę  kryptį  ilgai puoselėjau. Mano tekstilės darbai buvo eksponuojami Kėdainių M. Daukšos bibliotekoje, Paberžės 1863 metų sukilimo muziejuje, Bukonių pagrindinėje mokykloje. Su darbais nuolat dalyvauju kasmetinėse Kėdainių krašto Dailės draugijos narių parodose, nuo 2008 metų  esu Kėdainių rajono dailės mokytojų kūrybinių darbų parodų dalyvė. 

Su vilna dirbu nuo 2008 metų. Kuriu ryškius, spalvingus darbus, naudoju įvairius vilnos vėlimo būdus, siuvinėjimą. Pagrindinis įkvėpimo šaltinis yra gėlės, natūrali aplinka. Mėgstu auginti gėles, jas piešti ir tapyti naturalias ir stilizuotas.  Taip gimė begalė atvirukų, tapybos darbų. Gėlės sugulė ir vilnoje, dekoratyviuose ir spalvinguose darbuose, su daugybe įvairių smulkių taškelių, linijų.  Man patinka eksperimentuoti su vilna  - įvairiai ją badau, veliu, net dedu į skalbimo mašiną. 

41 metus dirbau pedagoginį darbą, 15 pastarųjų metų dirbau Jonavos rajono Bukonių pagrindinėje mokykloje  (dabar Bukonių mokyklos  daugiafunkcis centras) dailės ir technologijų mokytoja. Kartu su savo mokiniais nuolat puošiau mokyklą, su džiaugsmu perteikdama viską, kuo pati tuo metu žavėjausi, eksperimentavau, kūriau. Mielai dovanoju savo darbus visiems, kurie nori jais sušildyti savo namus. Mano kūriniai pilni tik teigiamų minčių, jausmų ir gerų linkėjimų.

Laima Mačiūnienė

 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui