Sigitos Maslauskaitės-Mažylienės tapybos paroda

  • Paskelbė: Gintarė Norkienė
  • Paskelbta: 2019-10-06

Sigitos Maslauskaitės-Mažylienės tapybos paroda 

      Tęsiasi Šiluvos meno bienalės renginiai, rudenį lankytojų laukia dar kelios žinomų Lietuvos menininkų parodos. Spalio 11 d. Raseinių krašto istorijos muziejuje atidaroma Sigitos Maslauskaitės-Mažylienės tapybos darbų paroda. 
      1990–1996 m. – autorė studijavo  tapybą  Vilniaus dailės akademijoje,  1997–2000  m. tęsė  bažnytinio paveldo studijas Grigaliaus universitete Romoje, 2005 m. – baigė doktorantūros studijas Vilniaus dailės akademijoje. Nuo 2009 m. Sigita Maslauskaitė-Mažylienė dirba  Bažnytinio paveldo muziejaus direktore. 
      „Nuo kitų ekspresionistinės tapybos tradiciją tęsiančių menininkų Maslauskaitės tapyba pirmiausia skiriasi tuo, kad ji labai daug dėmesio skiria krikščioniškajai ikonografijai. Daugeliui šiuolaikinių menininkų tai tik visuotinai žinomi siužetai, simboliai ir kompozicijos, kurias laisvai interpretuoja pasauliečiai. Kitaip nei šie, šalia tapybos į teologijos studijas pasinėrusi Maslauskaitė kuria religinį meną. Vyresniosios kartos lietuvių menininkai, kurdami krikščioniškais motyvais, inspiracijų pirmiausia ieškodavo primityvistinėse medinėse dievukų statulėlėse, o Maslauskaitei išeities taškas yra senųjų renesanso ir baroko meistrų drobės. Jų figūratyvų monumentalų stilių ji perfrazuoja savo šventuosius tapydama neramiais veržliais potėpiais“  - taip dailininkės kūrybą apibūdina menotyrininkė Raminta Jurėnaitė. 
      „Dažnai teigiu, kad man svarbiausia – ne tema, o tapybinė raiška, paveikslo kokybė. Apie paveikslų turinį, kodėl tapau šventuosius, nuolat klausinėja parodų žiūrovai, žurnalistai ir dailės kritikai. Natiurmortus ir peizažus visi tarsi supranta be paaiškinimų, nors man atrodo, jog žanro požiūriu mano kūryba vientisa. Aš, neatsižvelgdama į vaizduojamą objektą, ieškau savo tapyboje to paties – santykio su pasauliu, žmonėmis, savimi išraiškos“ – taip apie savo kūrybą kalba pati autorė.
       Parodos atidarymas Raseinių krašto istorijos muziejuje spalio 11 d. 16 val. Atidaryme dalyvaus ir darbų autorė  Sigita Maslauskaitė-Mažylienė, lankytojams tai bus puiki proga susipažinti ir pabendrauti su menininke.
Paroda veiks iki lapkričio 23 dienos.
Projektą remia Lietuvos kultūros taryba ir Raseinių rajono savivaldybė.

Arūnas Kazlauskas
Raseinių rajono kultūros centro projektų vadovas

Nepamirškite padėkoti autoriui