Kūrybinės dirbtuvės muziejuje

  • Paskelbė: Gintarė Norkienė
  • Paskelbta: 2019-10-21
Kitas puikus projekto „Žemaitijos legenda“ organizatorių pasiūlymas visiems konkurso dalyviams - kūrybinės dirbtuvės Raseiniuose. Numatome organizuoti šiuolaikiškos ir Lietuvoje mažai žinomos "transfer" technologijos seminarą su praktinėmis dirbtuvėmis, kurias praves grafikė, menininkė Vaiva Kovieraitė-Trumpė, šios technologijos patirties įgavusi užsienio kursuose.
 

Transfer (perkėlimo) technika yra viena iš naujausių grafikos meno technologinių atmainų. Fotokopijos perkėlimo technologija bei koliažo principu dirbtuvių dalyviai kurs unikalius meno kūrinius. Atspaudai yra gaunami panaudojant skiediklius bei lazerinio spausdintuvo fotokopijas. Netradicinė Transfer technika leidžia eksperimentuoti ir sulaukti netikėtų rezultatų, o šia technologija kuriami nenuspėjami netikslumai ir sukuria savitumo bei meniškumo visumą. Perkėlimo technologija sukurtus atspaudus  papildysime monotipijos technika, tačiau netradiciniu jos priemonių pasirinkimu. 
Šios technikos įvaldymas suteikia fotografui daug naujų galimybių atskleisti visai kitas fotografijos meno puses, derinant su kitais menais. Tuo pačiu tai gana paprasta ir prieinama technika.
Sėkmingi Jūsų šia technika sukurti darbai pateks ir į planuojamą išleisti konkurso albumą.

Seminaro dalyvius aprūpiname visomis reikalingomis medžiagomis ir priemonėmis taip pat maitinimu. Savo lėšomis reikėtų tik atvykti.
Taip pat iki seminaro  turėtumėt atsiųsti savo foto darbų (gali būti kiti, nei pateikti konkursui) nespalvotų veidrodinių failų (perkeliant jie   apsivers). Dydis iki  A4 formato. šiuos Jūsų failus mes atspausdinsime lazeriniu spausdintuvu ir paruošime dirbtuvėms.
Planuojama dirbtuvių trukmė - 3 val. plius pietų pertrauka. 
 
Planuojama dirbtuvių data - spalio 26 d. 11 val. Raseinių krašto istorijos muziejuje.
 
Labai prašome planuojančius dalyvauti šiame seminare registruotis ir darbus spausdinimui atsiųsti iki spalio 18 d. Jei kiltų klausimų, skambinkite tel. 8 682 24218 (Arūnas) arba parašykite.
Nepamirškite padėkoti autoriui