Muziejų naktis Raseiniuose: kelionė į 1988-ųjų spalį

  • Paskelbė: Gintarė Norkienė
  • Paskelbta: 2024-05-15
  • Kategorija: Renginiai

Europos muziejų naktis – jau visai netrukus, gegužės 18-ąją! Raseinių muziejus naktinėjančių lankytojų lauks 20:00–22:00 valandomis. Kviečiame ne tik pažinti muziejų naktį, tačiau turime ir staigmeną. Svečius kviesime nusikelti į 1988-uosius.

1988 metų spalio 29-ąją pirmą kartą po daugelio metų Žemaičio aikštėje vėl suplevėsavo Lietuvos trispalvė. Net sunku patikėti, kad tuomet tūkstančiai raseiniškių dalyvavome vėliavos pakėlimo iškilmėse. Grožėjomės savo vėliavos spalvomis, dainavome, šokome ir buvome kartu. Ir svarbiausia – visa tai buvo užfiksuota! Kviečiame Jus prisiminti tą iškilų renginį, be to – galbūt toje tūkstantinėje minioje Jums pavyks atrasti savo, savo artimųjų ar pažįstamų veidus prieš 36-erius metus. Filmuotą medžiagą matysite nekoreguotą, „žalią“ ir be cenzūros! Iki susitikimo muziejuje, gegužės 18-ąją, nuo 20 iki 22 valandos.

Trumpa istorija: Europos muziejų nakties akcija vyksta nuo 2005 m. Ją kasmet inicijuoja ir organizuoja Prancūzijos kultūros ministerija bei Prancūzijos muziejų ir Informacijos bei komunikacijos tarnybos, bendradarbiaudamos su Tarptautine muziejų taryba (ICOM). EMN globoja UNESCO, Europos Taryba. Kasmet muziejai atveria duris lankytojams neįprastu metu ir išnaudoja šį laiką kurti ryšį su bendruomenėmis, įtraukia į muziejų veiklas. Lietuva Europos muziejų naktyje sėkmingai dalyvauja 19-ąjį kartą ir pritraukia didžiulius būrius lankytojų muziejuose ir kitose kultūros įstaigose.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos