Gagik Parsamian paroda FOR YOU

  • Paskelbė: Gintarė Norkienė
  • Paskelbta: 2024-05-03
  • Kategorija: Parodos

„Jei pasakytum šiam menininkui, kaip kadaise buvo pasakyta Ezopui: „Ateik ir atnešk gražiausią dalyką pasaulyje“, jis greičiausiai nuskintų gėlių...“ – apie parodos autorių sako draugai.

„Nėra didesnio kūrybiškumo už meilę žmogui“, – sako parodos autorius, Lenkijoje gyvenantis armėnas Gagik Parsamian.

G. Parsamian gimė 1957 m. liepos 28 d. Vaharšapate, senovės Armėnijos apaštalų bažnyčios sostinėje. 1977 m. baigęs vidurinę dailės mokyklą, mokslus tęsė Jerevano dailės akademijoje, vadovaujamas profesoriaus Ara Bekaryan, su kuriuo kūrybiniai ir žmogiški kontaktai paliko gilius pėdsakus jauno menininko sieloje.

Nuo 1988 m. G. Parsamian yra Armėnijos tapytojų asociacijos narys, o 2007 m. buvo priimtas į Lenkijos vizualiųjų menininkų asociaciją. 1989 m. buvo paskirtas Armėnijos nacionalinės galerijos Vaharšapate filialo kuratoriumi. Nuo 1994 metų gyvena ir dirba Gdanske.

Savo darbus jis pristatė daugelyje individualių ir kolektyvinių parodų visame pasaulyje. 2016 metais Gdanske jis buvo išrinktas Armėnų sąjungos prezidentu, o 2017 metais Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda apdovanojo G. Parsamian „Polonia Restituta“ ordinu už išskirtinį indėlį į armėnų integraciją.

Tad kviečiame susipažinti su šio žmogaus kūryba bei pabendrauti su pačiu autoriumi Gagik Parsamian jo parodos „For You“ atidarymo metu Raseinių krašto istorijos muziejuje š. m. gegužės 10 dieną, 17 val. Iki susitikimo!

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos